Γενικές ερωτήσιες για το ιδιαίτερο pinin μου

Γενικα θεματα

Συντονιστές: alpininstis, pininokio, Ιδρυτικά μέλη

Δημοσίευσηαπό ariszen » Πέμ Ιουν 05, 2014 21:40

Λοιπον να επανέλθω η "πιανόλα" που λέει ο μάστορας αφού πήγα απο εκέι σήμερα... (μου έδειξε την ωρολογία σε ένα βιβλίο μηχανικών παμπάλαιο που μίλαγε για το ημιαξόνιο) είναι η κούπα που μπαίνει μέσα ο σταυρός το μπροστινού ημιαξονίου.

όσον αφορά το πρόβλημα μου (το μπόσικο που έχουμε εντοπίσει εκεί) στο συγκεκριμένο σημείο, είναι ότι ο μάστορας μου εξηγεί ότι οκ τον σταυρό τον αλλάζουμε αλλά πιστέυει ότι δεν φταιεί ο σταυρός, αλλά η κούπα, και αυτό το είδα και εγώ όταν άλλαξαμε τον σταυρό απο το μεσαίο στο μπροστινό, είχαμε λύσει και το μπροστινο αλλά δεν υπήρχε το ανταλλακτικό και χρειαζόμουν το αυτοκίνητο οπότε το δέσαμε ξανά αφού του βάλαμε γρασο και έμεινε.

Μου λέει ότι την κούπα δεν μπορεί να την βρεί, ότι δεν υπάρχει μεμονομένα σαν ανταλλακτικό, αυτό είναι αλήθεια? (δεν θυμάμαι αν μου είπε ότι για καινούργιο... πάει όλο μαζί με το ημιαξόνιο ή το διαφορικο...) Τέσπα του είπα το ξεχνάς αυτό.

Έχω έναν πολυ καλό τορναδόρο εδώ στην πόλη μ. και σκέφτομαι απο βδομάδα που θα το αφήσω συνεργείο για να το λύσουμε αν δούμε ότι τελικά είναι η κούπα. να πάρω έναν σταυρό με μεγαλύτερες κατα 2mm "μπίλιες" και να πάω στον τόρνο την κούπα να της πάρουμε 2mm στις φωλιές που μπαίνει ο σταυρός.

καποια συμβουλή, πριν κάνω καμια μ@λ@κι#?
ariszen
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 23, 2014 22:17
Τοποθεσία: Arcadia
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό panjo » Πέμ Ιουν 05, 2014 22:31

Μπόσκα έχουν ή αποκτούν όλα τα 4κίνητα κάποια στιγμή, δεν σημαίνει ότι θα τα αλλάξουμε όλα. Από τη άλλη δεν ξέρω αν αυτά τα 'μπόσκα' δικαιολογούνται στο σύστημα μετάδοσης του 2λιτρου, ας σου απαντήσει κάποιος ειδικότερος. Καλό είναι να μην αλλάξεις κάτι αν δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα λυθεί το πρόβλημα, γι'αυτό πας στο μάστορα και δεν το κάνεις μόνος σου. Τέλος το παλικάρι, πρωην κάτοχος του αυτοκινήτου σου σίγουρα πάτησε χώμα, αλλά δεν ξέρω πόσο και αν το ταλαιπώρησε.

Ζαμφόρ (αντιστρεπτικές) γιατί άλλαξες, σίδερο είναι τι έπαθε???? μηπως εννοείς κάτι άλλο?
panjo
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 25, 2013 16:12
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό pininokio » Παρ Ιουν 06, 2014 00:26

αν εχω καταλαβει καλα μιλαμε για τον εσωτερικο μπιλιοφορο ετσι?.υπαρχει σαν ανταλλακτικο ολοκληρος ο μπιλιοφορος.αν ηθελες τον εξω παει μαζι με το ιμιαξονιο.κοστος περι τα 200 στο σαρα.αλλα με 150 πανω κατω παιρνεις μεταχειρισμενα ημιαξονια (κ τα δυο) κομπλε με ολους του μπιλιοφορους πανω.κατα τη γνωμη μου ψαξε βρες ημιαξονια μεταχειρισμενα κ αυτο μη το φοβασαι ...το πολυ πολυ να σπασει καποια στιγμη αν το ζορισεις με τετρακινηση αλλα ζημια μεγαλυτερη δεν γινεται.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pininokio
Administrator
 
Δημοσιεύσεις: 2953
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 31, 2008 15:33
Τοποθεσία: mellisia
Αυτοκίνητο: pajero pinin 2.0 GDI

Δημοσίευσηαπό pininokio » Παρ Ιουν 06, 2014 00:28

οσο για τον τορναδορο θα σου λεγα οχι θα χασει τις αντοχες τις.αν θες κατι πιο δυνατο παρε απο l200 ενα μπιλιοφορο οπως εχουμε κανει εμεις κ φτιαξε αν εμπιστευεσαι τον τορναδωρο ενα ημιαξονιο να ταιριαζει πανω αποτη μεσα μερια αυτος κ απ την αλλη του πινιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pininokio
Administrator
 
Δημοσιεύσεις: 2953
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 31, 2008 15:33
Τοποθεσία: mellisia
Αυτοκίνητο: pajero pinin 2.0 GDI

Δημοσίευσηαπό pininokio » Παρ Ιουν 06, 2014 00:34

τα ρουλεμαν μπορεις να τα βαλεις ξεχωριστα αλλα επειδη το κοστος ειναι μικρο για να μην παιδευεσαι αλλαξε τα κ τα δυο.γυρω στα 25 ευρω το ενα σε koyo(οχι αντιπροσωπεια).οσο για τα λαστιχα θα βρεις πολλες αποψεις αν χαζεψεις λιγο στο φορουμ ωστοσο για μενα δεν υπαρχει λογος να βαλεις all terrain .καλυτερα ασφαλτινα κ ενα ζζευγαρι λασπης για το βουνο.τα αλλα ειναι ημιμετρα με περισσοτερο θορυβο κ καταναλωση χωρις λογο
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pininokio
Administrator
 
Δημοσιεύσεις: 2953
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 31, 2008 15:33
Τοποθεσία: mellisia
Αυτοκίνητο: pajero pinin 2.0 GDI

Δημοσίευσηαπό panjo » Παρ Ιουν 06, 2014 12:01

Δες πόσο μεγάλα λάστιχα παίρνει, γιατί βρίσκουν στο πιατέλο την μπροστινής ανάρτησης, διάβασε στο φορουμ και πράξε ανάλογα. Πάντως αν είσαι Πάτρα έχω να σου προτείνω συνεργείο. Καλό είναι βέβαια να μην αλλάζουμε μάστορες.
panjo
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 25, 2013 16:12
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό alpininstis » Τετ Ιουν 11, 2014 13:47

ariszen έγραψε:Είναι η κούπα που μπαίνει μέσα ο σταυρος του ημιαξονίου...
πωλείται σαν ανταλλακτικό μεμονομένα? αν ναι ξέρουμε κωδικό?


Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά ......... το ημιαξόνιο του pinin ΔΕΝ εχει σταυρό ....... προφανώς οταν λες σταυρό εννοείς το αστέρι του μπιλιοφόρου και οταν λες κούπα εννοείς το ποτήρι του μπιλιοφόρου

Ολα αυτά λοιπόν ( ποτήρι, αστέρι ,μπίλιες , ασφάλειες κ.α ) απαρτίζουν τον μπιλιοφόρο και πωλούνται όλα μαζί ....... ο μπιλιοφόρος ο έξω δηλ αυτός που ειναι απο την μεριά του τροχού στην mitsubishi πωλείται μαζί με το ημιαξόνιο
Άβαταρ μέλους
alpininstis
Administrator
 
Δημοσιεύσεις: 2632
Εγγραφή: Τετ Ιαν 30, 2008 16:06
Τοποθεσία: Αγ Παρ/υή Αττικής
Αυτοκίνητο: pinin 2.0 gdi 3door

Δημοσίευσηαπό ariszen » Παρ Ιουν 13, 2014 23:30

alpinisti ευχαριστώ που έβαλες τα πράγματα σε μια σειρά. ηταν αυτό που χρειαζόμουν.

Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.
ariszen
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 23, 2014 22:17
Τοποθεσία: Arcadia
Αυτοκίνητο:

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron