o mitsos στον ψηλοτερο δρομο του κοσμου

Συντονιστές: alpininstis, pininokio, Ιδρυτικά μέλη

o mitsos στον ψηλοτερο δρομο του κοσμου

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:11

Αυτο το ταξιδι ειναι εξαιρετικα αφιερωμενο στο φιλο μου τον τσοπανη απο τη ναυπακτο και στη σαρδελα της ραφηνας

θα μπορουσε να εχει τιτλο : ενα Mistubishi monterosport στον ψηλοτερο δρομο του κοσμου στα 5800μ
(δεν νομιζω οτι εχει παει αλλο Mitsubishi τοσο ψηλα)





απο τον ψηλοτερο δρομο του κοσμου ,στον χειροτερο δρομο του κοσμου...και απο το χωριο του Κοντου με "Κ" κεφαλαίο,στο χωριο του Μισκη του μοναδικου.,απο το σπιτι των flamingos στη κοκκινη λιμνη στη πρασινη λιμνη στη μπλε λιμνη και στη κοιτιδα του πολιτισμου των ινκας.απο το χωριο των tihuanaku στο 60 ποντων αποτυπωμα πελματος δεινοσαυρου ..

15 μερες σε σκηνη στα 4500 μετρα υψομετρο.



αραγε ποσο να καιει ενα αμαξι στα 6000 μετρα?

Σκοπος ηταν να κανω το ταξιδι αυτό με ενα Jeep JK και ενώ το ειχα κλεισει απο τον απριλη ,(αφου δεν εβρισκα πουθενα ενα 80 series) μολις τους ειπα που θελω να παω ,δε μου το δωσαν..το λογο θα τον δειτε σε λιγο..



Kid ,the next time I say let’s go someplace like Bolivia ,let’s go someplace like Bolivia !
- Paul Newman in the film Butch Cassidy & the Sundance Kid



Βολιβια ,το Θιβετ της Νοτιου Αμερικης ,το southern Altiplano είναι το γεωγραφικο διαμερισμα που χαρακτηρισε μια ολοκληρη χωρα αφου εδώ βρισκονται 6 από τις κορυφες της να ξεπερνουν τα 6000 μετρα ενώ υπαρχουν πολλες ακομη με πανω από 5000 μετρα υψος .
Τη βολιβια με μια εκταση διπλασιας της ισπανιας και 1100 αεροδρομια ,με 60.000 χλμ, οδικο δικτυο αλλα ασφαλτοστρωμενα είναι μονο τα 4.000 χλμ..η καλυτερη εποχη για να την επισκεφτει καποιος είναι Αυγουστο,Σεπτεμβρη και Οκτωβρη μετα τα χειροτερα κρυα του χειμωνα και πριν τις καλοκαιρινες βροχες ,από Μαιο ως και αρχες Ιουλιου οι θερμοκρασιες ακουμπουν τους -40 βαθμους.
Για τον ανεξαρτητο ταξιδιωτη η καλυτερη εποχη από Ιουλιο ως αρχες Οκτωβρη αφου οι μερες είναι στεγνες και δροσερες αλλα όχι παγωμενες.Απο Οκτωβρη και μετα οι βροχοπτωσεις είναι τοσο δυνατες που ακομη και τα 4WD δυσκολευονται να κινηθουνε..ενω οι συγκοινωνιες διακοπτονται τελειως.
Διασχισαμε τα συνορα από τη βραζιλια και την corumba προς το El Quijarro της βολιβιας και από την 5η οικονομια του κοσμου (Βραζιλια) περασαμε στη χωρα με τα 900US$ ετησιο εισοδημα (είναι δευτερη στη νοτιο αμερικη μετα τη γουινεα ενώ είναι η τριτη πιο φτωχη χωρα του δυτικου ημισφαιριου (πρωτη είναι η Αϊτη).εδω το να εχεις private bath σε ξενοδοχειο θεωρειται προσον .ενω αν εχει και ζεστο νερο στο ντους τοτε ανηκεις στους πλουσιους που μπορουν να ξοδεψουν για αυτή την «πολυτελεια»..
2.350 χλμ με λεωφορειο από τα συνορα μεχρι τη La Paz και αλλα 3.000 με ένα Mitsubishi Montero ως το νοτιοτερο τμημα της χωρας στα συνορα με τη χιλη. (εδω τα Pajero κυκλοφορουν ως montero ...ενω τα navara ως frontier)

Πρωτος σταθμος Santa Cruz.ειναι η συμπρωτευουσα και τωρα εχοντας παρει σχεδον ολες τις κρατικες λειτουργιες στην πολη της τεινει να εκθρονισει τη La Paz..ειναι όμως και η πρωτευουσα της εγκληματικοτητας..

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
με την plaza 24 septebre να ειναι η κεντρικη πλατεια και να λαμβανουν χωρα ολα τα events

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

εδω οταν πλημμυριζει ...ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ...οποτε οι συγκοινωνιες ειναι εφοδιασμενες με σνορκελ και την εξατμιση ψηλα

Εικόνα
Εικόνα

ειναι απολυτως φυσιολογικο το να χεις διπλα σου ενα κιλο κοκα..ολοι οι οδηγοι την μασανε..ειναι πραγματικα περιεργο να βλεπεις αντρες και γυναικες να εχουν παντα πρησμενο το αριστερο μαγουλο τους αφου εκει αποθηκευουν την κοκα καθως μασαν τα φυλλα της και γινεται σαν βερυκοκο και ειναι νομιμοτατο
Εικόνα

στο δρομο πλανοδιοι πουλανε ενα σακουλακι με βραστο αυγο και σκορδα και πατατες βραστες ,το οποιο το τρωνε ολοι..
Εικόνα

το τουβλο τωρα το ανακαλυπτουν στα χωρια κουτσαβιτη...και η στηριξη γινεται με περιεργο τροπο 8-)

Εικόνα




Vallegrande ,ένα πανεμορφο χωριο που οι ρυθμοι της ζωης είναι σταματημενοι, χτισμενο στα 2100 μ . στους προποδες των Ανδεων και 250 χλμ νοτιοδυτικα της Santa Cruz. (προτιμησαμε να ανεβαινουμε σταδιακα προς τη La Paz (3670 μ) ετσι ώστε να μην εχουμε προβλημα με το Soroche : Αltitude Sickness .

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

σπιτια και παντοπωλεια ενα και το αυτο..κλειδαριες δεν υπαρχουν και μονο με λουκετα κλειδωνουν παντου σε ολη την επαρχια..ενω τα φυλλα τις πορτας ειναι 4..το βραδυ κλεινουν τα 2 κατω και κραταν ανοιχτο το ενα για να συνεχισουν να πουλανε..
Εικόνα


Στο νοσοκομειο του χωριου μεταφερθηκε η σωρος του Che Guevara μετα την εκτελεση του στο χωριο La Higuera από τους βολιβιανους στρατιωτες το 1967.

Αφηνοντας πισω το Vallegrande διανυσαμε με ένα Toyota corolla Taxi 60 km σε 3 ωρες ( όλα τα ταξι στη βολιβια είναι Toyota corolla station vagon) και φτασαμε στη La Higuera .ενα ημι-ερειπωμενο χωριο με 15 κατοικους και ειδαμε το σχολειο οπου κλεισανε μετα την συλληψη του τον Che Με τους συντροφους του και εκει μεσα εγινε και η εκτελεση του καθως απλα βρισκονταν δεμενος στο πατωμα.

ολα τα ταξι ετσι ειναι

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

η πορεια προς το θανατο στο del churo θυμιζει πολυ τη πορεια του αρη στο φαραγγι του φαγκου

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


εδω ακριβως απεναντι απο το σχολειο που εκτελεσα τον Che υπαρχει ενα alojamiento ..ειναι η κατωτατη κλιμακωση σε οτι αφορα τον υπνο..Μετα ειναι τα pousadas ,τα hostal,τα hotel,και ενα hotel δικο τους 5 αστερων ισουται με ενα δικο μας 2 αστερων..το alojamiento σου προσφερει απλα ενα κρεβατι..και ισως μια σκεπη για να μη βρεχεσαι
Εικόνα

Cochabamba χτισμενη στα 3560 μετρα και οι 400.000 κατοικοι της πιστευουν ότι εχουν το καλυτερο κλιμα του κοσμου. Ενώ την αποκαλουν” Breadbasket” αφου αυτή τρεφει ολοκληρη σχεδον τη βολιβια.
Εικόνα

La Paz , η πολη που το νερο βραζει στους 88 βαθμους,η πολη που λες και είναι χτισμενη μεσα στον κρατηρα ενός ηφαιστειου με το down town της να βρισκεται στον πυρηνα του..εκει που όλα τα σπιτια εχουν ένα χρωμα κοκκινοπηλωδες και όταν πλησιασεις ανακαλυπτεις ότι είναι όλα με τουβλο χωρις σοβά και αβαφα..ο λογος ? πληρωνουν λιγοτερους φορους στην εφορια..
Εικόνα
Εικόνα

για την παραδοσιακη φορεσια θα μιλησουμε παρακατω
Εικόνα
Εικόνα

τα υπεραστικα λεωφορεια τους λογω των μεγαλων αποστασεων -τα λεγομενα leito- ειναι καλυτερα και απο πρωτη θεση σε αεροπλανο
Εικόνα
Εικόνα 8)
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:13

Από εδώ με το Mitsubishi ξεκινησαμε να φτασουμε στο νοτιοτερο ακρο της χωρας .

Η SouthWestern Bolivia είναι η πιο απομακρυσμενη περιοχη της χωρας με απειροελαχιστους δρομους -ακομη και για 4x4 ,με ακομη πιο λιγους κατοικους και απροβλεπτες καιρικες συνθηκες και με μη αξιοπιστες καθως και πανακριβες μεταφορες-συγκοινωνιες,είναι ο παραδεισος για τους ταξιδιωτες που θελουν να εξασκησουν την υπομονη τους .Ομως αμοιβονται με τη θεα ολων οσων βρισκονται εδώ από την προ-ανθρωπολογικη περιοδο καθως και των λιμνων που αξιζει τον κοπο.
Μετα από 11 ωρες οδηγηση και 550 χλμ στην εθνικη οδο τους (είναι under construction) ,βασικα ολη η χωρα είναι ένα απεραντο εργοταξιο,φτασαμε στο UYUNI.

Ενας καφες στο Oruro Πριν για ανεφοδιασμο .ειναι πασιφανεστατη η ισπανικη επιρροη

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

διοδια για την απειροελαχιστη asfaltada

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα

μονο πλιθα και λασπη
Εικόνα

σπιτια δεν εχουμε οι γκαραζοπορτες ομως ολων ειναι αυτο που πρεπει να δειξουμε..με κερατα..

Εικόνα
Εικόνα

colchani η πολη φαντασμα και η εισοδο για την salar de uyuni
Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


Uyuni . η αλλιως “harto frio” που σημαινει extreme cold.Οι βολιβιανοι την αποκαλουν «La Hija predilecta de Bolivia” Που σημαινει «Η αγαπημενη κορη της βολιβιας.»το παρατσουκλι αυτό της το εδωσαν οι Βολιβιανοι στρατιωτες όταν υποχωροντας εχασαν την ακτογραμμη από τη χιλη στον πολεμο Guerra del Pacifico.

Από δω και κατω η μονη σου εννοια πρεπει να είναι το οχημα σου..ειναι αυτό που σε κραταει στη ζωη (will be your lifeline in this wild region λενε οι οδηγοι ) .τελευταιος σταθμος ανεφοδιασμου..εδω τα θηριωδη 80αρια land cruiser κρατουν δικαια τον τιτλο του ταξιδευτη ξηρας..Στα τελευταια βενζιναδικα του χωριου οι ουρες είναι μεγαλες πριν μπεις στην ερημο.και οι σχαρες των οχηματων φορτιζονται με τουλαχιστον 250 λιτρα βενζινη.εδω το κάθε μπετονι λογιζεται ω 60λιτρο και το μινιμουμ που εχουν στις σχαρες είναι 4.

Η βενζινη εχει σε ολη τη χωρα παντου 3.740 Βs (Bolivianos Soles)= 0,42 euro. ενώ σε κάθε βενζιναδικο υπαρχει αστυνομια .το πετρελαιο εχει παντου 3.720.

μπαινοντας στο uyuni στις 7 το πρωι πρωτη μου εννοια ειναι να φουλαρω τα 140 λιτρα σε μπετονια αλλα η ουρα στο βενζιναδικο ειναι απο πιο νωρις..

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

ενω οι οδηγοι που κανουν το 4ημερο touring φουλαρουν τα μπετονια τους σε μας δε δεχονται να βαλουν..μας κοιτανε καχυποπτα μηπως την πουλησουμε στη χιλη..ζητανε χαρτια..στο τελος τους πειθω και με αφηνουν να γεμισω...
Εικόνα

Η μοναδικη attraction στο uyuni είναι ένα τεραστιο νεκροταφειο τραινων που καποτε λενε να το κανουν μουσειο.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

η νοτια βολιβια ισως εχει την μεγαλυτερη πυκνοτητα σε 80αρια στον κοσμο
η πιατσα των ταξι
Εικόνα


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


το μεταλλο στο φυσικο του χρωμα..κοκκινος σιδηρος χωρις ιχνος σκουριας..ειναι που τοτε τα μεταλλα ηταν καθαρα..το χαιδευες και δεν εμενε στο χερι σου σκουρια..
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Μια σταση στο Pulacayo που εκει φτανει ο δευτερος υψηλοτερος σιδηροδρομικος σταθμος της χωρας στα 4130 μετρα και εχει μουσειο… από την el chiripa την πρωτη ατμομηχανη που ταξιδεψε στη βολιβια στα 1890 .εδω βρισκεται και το τρενο από την ληστεια των Butch Cassidy Με τις τρυπες από τις σφαιρες στα ξυλινα βαγονια να υπαρχουν ακομη.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
η πολη απο ψηλα
Εικόνα

στο βαθος salar de uyuni
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:14

Salar de uyuni .η μεγαλυτερη και υψηλοτερη ερημος αλατιου στο κοσμο με αποθεματα που ξεπερνουν τις 64.000 εκατομυρια τονους.με εκταση 11.000 τετ.χλμ εχει τα μεγαλυτερα αποθεματα λιθιου στη νοτιο αμερικη.
H εισοδος γινεται από τη πολη φαντασμα ,colchani..απο δω περασε και το Rally Paris-Dakar 2014.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
την ελληνικη σημαια ανεβασε μια κοπελα τον αυγουστο του 2014

Εικόνα

το αγαλμα του dakar φτιαχτηκε εξολοκληρου απο αλατι

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

ειναι τοσο σκληρο οσο και το τσιμεντο..ομως υπαρχουν και κομματια τα οποια αποτελουνται απο 11 στρωματα..(θα δειτε παρακατω)

Εικόνα

Μετα από 80 χλμ πορειας μεσα στην ερημο φτανουμε στο isla Incahuasi (Isla Houses) ή αλλιως Isla de los Pescadores. Καποιοι δωσαν το ονομα του pescado=fish γιατι το σχημα του νησιου όταν το βλεπεις από μακρυα θυμιζει ψαρι ,αν και το πραγματικο νησι Pescadores είναι 25 χλμ μακρυτερα.
Ένα αρχαιο ηφαιστειο ασβεστοποιησε τα φυκια της λιμνης τα οποια τωρα είναι απολιθωμενα σε διαφορα στρωματα .
Εδώ οι γιγαντιοι κιονοειδεις κακτοι που φτανουν τα 10 μετρα υψος (trichocereus pasacana cactus)μεγαλωνουν κατά 1 cm το χρονο και με διαμετρο που φτανει τα 50 εκατοστα υπολογιζονται ότι είναι 1200 ετων.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

επισκευη σαμπρελας με μπαλωμα επι τοπου

Εικόνα
Εικόνα

τα παντα απο αλατι..καθισματα τραπεζια ακομη και τα ξενοδοχεια εκει ειναι εξ ολοκληρου απο αλατι

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:16

Επισκεφτηκαμε το απεναντι νησακι Cerro phia phia οπου και διανυκτερευσαμε .(γιατι λεει πληρωνεις για το camping επειδη εχεις θεα).

Εικόνα
Εικόνα
ακριβως απο πανω μας αρχαιες σπηλιες
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


Την επομενη αφου διασχισαμε την υπολοιπη ερημο η οποια αλλαζει χρωμα σε πιο καφετι από λευκο πιο κατω, φτασαμε στο χωριο Aguaquiza.εδω οι chullpas –παναρχαιοι κατοικοι εχουν φτιαξει ένα μουσειο μεσα σε μια σπηλια οπου βρεθηκαν μουμιες των προγονων τους μαζι με τοξα βελη και γεωργικα εργαλεια .
Λιγο εξω από το χωριο βρεθηκαν και οι ταφοι των chullpas.ανοιγαν τρυπες μεγεθους 40χ50 εκατοστα και μεσα ο χωρος μεγαλωνε σε 1x1x1.5 m.
Ειδαμε τους ασβεστοποιημενους κακτους στις σπηλιες με τους γαλαξιες..εδω υποθαλασσιες γεωλογικες ανακαταταξεις σε συνδιασμο με ασβεστοσχηματισμους ειχαν αυτό το αποτελεσμα πριν την εποχη των παγετωνων 16.000 χρονια πριν .

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:17

Συνεχισαμε για το san pedro de quemez .εδω η πολη χρησιμοποιουνταν από τους inca ως φυλακη..
Και συνεχισαμε για τη νεκροπολη του San Juan.εδω στη περιοχη του lipez είναι το μεγαλυτερο νεκροταφειο συγκεντρωσης κατακομβων σε ολη τη νοτια βολιβια.εδω οι ευγενεις και οι αρχοντες που ζησαν την εποχη 1250-1532 μ.Χ. θαβανε τους δικους τους..σε καθιστη θεση μεσα σε θυλακες από βραχους οπου ειχαν δημιουργηθει από το ηφαιστειο όπως και στο νησι πιο πανω.
Επρεπε να περασουμε από μια ακομη ερημο αλατιου ,την salar de chiguana οπου εκει βρισκεται και ένα Military check point (παρα ηταν ερημο) ,αυτό το παρακαμψαμε και διασχισαμε την ερημο.


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
ΕικόναΕικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:17

Και πηραμε το δρομο για τις λιμνες..


Στα δεξια το ηφαιστειο ollague να δεσποζει στα 5865μ και ενεργο.(εισαι στα 4500 μ και σου φαινεται ότι βλεπεις την παρνηθα..δεν εχεις συνειδητοποιησει ότι κοιτας κορυφη των 6000 μετρων)


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

θα μπορουσε να μοιαζει με την κεφαλη του ροζ πανθηρα 8-)
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

εδω τα τοπια θυμιζουν πολη colorado βραχωδη ορη και γενικα κλασικη αμερικη..
η βολιβια εχει μια απιστευτη εναλλαγη τοπιων και χρωματων ανα 5-10 λεπτα που δε σε αφηνει στιγμη να βαρεθεις

Μας υποδεχεται ,μια μικρη λιμνη οπου τα llamas και τα vicunas δεν δειχνουν εκπληκτα στην παρουσια μας.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Συνεχιζουμε για το σπιτι των flamingos.

Laguna hedionda.το ονομα της το πηρε από τους ισπανους και σημαινει η λιμνη που αναδυει αερια θειου στην επιφανεια .Εδω ζει ο μεγαλυτερος πλυθυσμος των flamingos.
(τα οποια είναι 3 ειδων,το Chilean flamingo,James flamingo ,Andean flamingo.)και βρισκονται υπο εξαφανιση με πληθυσμους (200.000 /34.000 /64.000)


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

εδω τα "F" εχουν συνηθισει κατα πολυ την ανθρωπινη τουριστικη παρουσια...αν και οι φύλακες δεν επιτρεπουν να πλησιασουμε πολυ...σε αντιθεση με τις αλλες λιμνες οπου τα πουλια ειναι πιο αγρια

Εικόνα

το μοναδικο wifi στην ερημο 2 ευρω για 15 λεπτα και το σημα χαλια..

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:19

Συνεχιζουμε στην ερημο Siloli ( Desierto Siloli) η οποια κάθε δεκα λεπτα μας δινει ένα καινουριο τοπιο ,δεν ξερεις που να πρωτοκοιταξεις.

Εικόνα
Εικόνα

Βλεπεις στο βαθος καπνο..καταλαβαινεις ότι περναει ένα 80αρι ή καποιο πατρολ με τουριστες που κατευθυνονται στο ιδιο σημειο ολοι τους ..στο σημα κατατεθεν της περιοχης..


Εικόνα
Εικόνα

18 χλμ πριν ..συνανταμε το Arbol tree ή αλλιως το δεντρο απο πετρα. Με υψος 5 μετρα είναι ενας γεωλογικος σχηματισμος οπου η βαση του αποτελειται από κρυσταλλους/λιθους χαλαζια (αυτους που εχουμε στα ρολογια quartz) .και βιοτιτη..ειναι πολύ ευαισθητο στη διαβρωση του νερου,ενώ το επανω μερος του είναι από υλικα πλουσια σε σιδηρο που το κανουν να αντεχει στη διαβρωση περισσοτερο.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα


Laguna Colorada ή αλλιως η κοκκινη λιμνη.ενα Military check point καταγραφει πινακιδες και διαβατηρια και πληρωνουμε 150 Bs/15 euro
ΣΤΑ 4278μ με 60 τετ,χλμ και βαθος 80 ποντων οφειλει το ονομα της στη καροτινη Β που υπαρχει στα φυκια και το πλαγκτον που ευδοκιμουν στο πλουσιο σε ορυκτα νερο της,αναλογα με τη θερμοκρασια και την ηλιακη ακτινοβολια οποτε οταν αυξηθουν αυτοι οι 2 παραγοντες τα κοκκινα φυκια βυθιζονται και μας δινουν εμας αυτό το χρωμα που ποικιλει κατά τη διαρκεια της ημερας.ενώ το ασπρο χρωμα στις ακτες της το οφειλει στις επικαθισεις νατριου μαγνησιου βορακα και γυψου.

Εικόνα

σε πολλα ειδα να λειπει ενα μπουλονι απο τα 6

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

το βραδυ που φευγει ο ηλιος μεχρι την αυγη παιρνει παλι φυσιολογικα χρωματα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:19

Θελησαμε να στησουμε σκηνη αλλα οι σεριφηδες δεν μας επετρεψαν,(είναι κατι σαν παρκο) ενώ παλιοτερες αναφορες από τουριστες λενε ότι τους ζητηθηκε ποσο για το camping με δικαιολογια τη θεα ,και παλι..)

Συνεχιζοντας νοτιοτερα βρισκομαστε στα geysers του sol de manana στα 4800μ..εδω το υδροθειο που αναδυεται μαζι με ατμο μυριζει τοσο πολύ που δεν μπορεις να κατσεις πανω από 5 λεπτα.


Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:21

Θελησαμε να στησουμε σκηνη αλλα οι σεριφηδες δεν μας επετρεψαν,(είναι κατι σαν παρκο) ενώ παλιοτερες αναφορες από τουριστες λενε ότι τους ζητηθηκε ποσο για το camping με δικαιολογια τη θεα ,και παλι..)

Συνεχιζοντας νοτιοτερα βρισκομαστε στα geysers του sol de manana στα 4800μ..εδω το υδροθειο που αναδυεται μαζι με ατμο μυριζει τοσο πολύ που δεν μπορεις να κατσεις πανω από 5 λεπτα.


Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:23

Και λιγο πιο κατω συνανταμε την τριτη ερημο χλωριουχου νατριου κατά σειρα ,την salar de chalviri Και τη laguna salada με τα polques/hot springs,ιαματικα νερα που βγαινουν σε θερμοκρασια 28-43 βαθμων κελσιου

.η ερημος εδώ εχει τεραστια αποθεματα ουλεξιτη ( βορακα-νατριο-ασβεστιο).

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

μια σταση για μπανιο στα 4700μ..

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

λοιπον, η συγκεκριμενη κυρια εκτελουσε χρεη εισπρακτορα των 3 Bs εισητηριου..
στην αρχη εστελνε τους πρωτους πελατες να κοψουν εισητηριο στο γκισε και κατοπιν αυτη απλα κρατουσε τα αποκομματα τα οποια τα πουλαγε στη δευτερη φουρνια τουριστων που δεν πηγαιναν στο γκισε..εκοβε τον πελατη..και αναλογως ή του πουλαγε αυτη το πληρωμενο εισητηριο απο αλλο πελατη ή απλα τον εστελνε να κοψει κανονικο..
η φοροδιαφυγη επιβιωνει και στην ερημο :lol:

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

καθισαμε καμια ωρα μεσα και η υπεριωδη ακτινοβολια UV δε μας την χαρισε..
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


Και ενώ η ερημος συνεχιζει να μας δινει εκπληκτικες εναλλαγες τοπιων ,


φτανουμε στα συνορα.εδω η πρασινη λιμνη ή αλλιως laguna verde βρισκεται στα 4340μ.εξαιτιας των φυσικων και περιβαλλοντολογικων συνθηκων που επικρατουν εδώ ,αναλογες με αυτές του πλανητη Αρη 3,7 δις χρονια πριν, εχει γινει εκταταμενα αντικειμενο μελετης από τη NASA.το χρωμα της το οφειλει στην αλληλεπιδραση του ηλιου ο οποιος διαλυει στο νερο της διαφορα ορυκτα σωματιδια.πιο αναλυτικα οι υψηλες περιεκτικοτητες μολυβδου,θειου,αρσενικου και ανθρακικου ασβεστιου μολις εκτεθουν στους παγωμενους ανεμους δινουν αυτό το χρωμα αλλα και δεν αφηνουν να παγωσει το νερο ακομη και στους -20 βαθμους .!!!

Εικόνα

Εικόνα

στο βαθος δεξια το vulcano Lincancabur

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Ακριβως διπλα της είναι η λευκη λιμνη laguna blanca και συνδεονται με ένα στενο περασμα. και είναι από τις υψηλοτερες στον κοσμο που κατοικειται από ζωντες οργανισμους.

Στα νερα τους καθρεφτιζεται το ανενεργο ηφαιστειο licancabur με υψος 5960μ. στην κορυφη του υπαρχει μια μικρη λιμνη η οποια περιεχει ζωντες μικροοργανισμους αναλογους με αυτους του πλανητη αρη οποτε και η NASA την εχει κανει αντικειμενο μελετης και αυτή.
Λεγεται ότι οι ινκας ειχαν το βουνο αυτό σαν κρυπτη και ότι νεαροι ινκας ανεβαιναν εκει για να βρουν το θανατο από τον παγωμενο αερα ως θυσια προς την αυτοκρατορια τους όταν αυτή βρισκοταν σε κριση..

Εικόνα
Ξεκινησαμε την αναρριχηση του ηφαιστειου από τα 4.500μ.με -20 βαθμους στις 2 τα ξημερωματα..
Η ελλειψη οξυγονου και εξοπλισμου μας εκανε να φτασουμε μεχρι τα 5300 μετρα..καποια γαλλοι αλπινιστες συνεχισαν.ενω εμεις συνεχισαμε για τη κοιλαδα του νταλι.(Rocas Dali) η οποια πηρε το ονομα της επειδη τα τοπια εδώ με τα τοσο σουρεαλιστικα χρωματα θυμιζουν τους πινακες του.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα



Συναντησαμε έναν ιαπωνα με ποδηλατο ο οποιος ειχε ξεκινησει πριν 2.5 χρονια από την καλιφορνια και τωρα περνουσε τα συνορα της χιλης..καθως επισης και πολλους backpackers (ισπανοι γαλλοι φινλανδοι) οι οποιοι λειπουν από το σπιτι τους γυριζοντας τον κοσμο από 8 μηνες μινιμουμ ως 3 χρονια μαξιμουμ.

Εικόνα
Εικόνα



ενω εμεις συνεχισαμε για τη κοιλαδα του νταλι.(Rocas Dali) η οποια πηρε το ονομα της επειδη τα τοπια εδώ με τα τοσο σουρεαλιστικα χρωματα θυμιζουν τους πινακες του.

Εικόνα
Εικόνα



...............καπου στο δρομο αλλο ενα military check point ..εχουν βαλει ενα σκιαχτρο...την περιοχη απο την Laguna colorada ως και την εξοδο της Laguna verde την φυλανε καλα..

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:24

Τα flamingos στη Laguna kollpa μας επετρεψαν να μοιραστουμε το χωρο μαζι τους..

ενας βοσκος με το μηχανακι του...εδω δεν εχουν πινακιδες τα μηχανακια αλλα και τα περισσοτερα των αυτοκινητων..
για κτεο ουτε συζητηση..
εδω η πολεοδομια ειναι κατι σαν την αμμο στο φεγγαρι για αυτους..

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:25

Και ανεβαινουμε για την Laguna Celeste ή αλλιως μπλε λιμνη ,ενώ καποιοι την αποκαλουν «heaven Lake”,στη πλατη της οποιας ο δρομος για το ορυχειο του ηφαιστειου uturuncu είναι στα 5900μ και είναι 220 μετρα ψηλοτερος από το δρομο στη khardung La στη Ladakh της ινδιας ,καθιστωντας τον τον ψηλοτερο δρομο του κοσμου που περναει αυτοκινητο.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


εδω καθως ο δρομος περναει αναμεσα στους 2 κωνους παιρνουμε τον κατω που ανεβαινει και αυτος..φαινεται πιο βατος..

ομως ειναι σαν να περπατας σε σταχτη..αφρατη..
το εδαφος σαθρο και ο δρομος στενος..οι ροδες της αριστερης μεριας βουλιαζουν και υπο την κλιση του δρομου προς τα εξω ,μας τραβανε προς το γκρεμο

ειμαστε ηδη στα 5780μ
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

κουμπωνω την SS4 ειναι 50-50 με αργα παντου, και με το ζορι ερχομαι στα ισα μου..το τελευταιο Land cruiser με τουριστες το ειδαμε πριν 40 λεπτα παρκαρισμενο σε χαμηλοτερο δρομο και οι τουριστες ανεβηκαν με τα ποδια..
δεν ξερουμε τι μας προμηνυει..
η περιοχη αναδυει παντου fumaroles ειναι τρυπες που οι αναθυμιασεις του θειου καθως και το κιτρινο χρωμα παντου (θειαφι) δειχνει οτι εκει γινονται εξορυξεις..)

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:25

κανω πισω 60 μετρα και βρισκομαι παλι σε οχι σαθρο εδαφος..

παιρνουμε τον πανω δρομο..κοκκινοχωμα φαινεται..απο μακρυα...

Ειμαστε στα 5830μ. όταν το εδαφος υποχωρει από την αριστερη μας μερια.ολο το βουνο καθως και ολη η περιοχη είναι προϊον ηφαιστειακων εκρηξεων χιλιαδων χρονων πριν..ειναι μια ερημος με πιο χοντρους κοκκους από αυτους που συνανταμε στη θαλασσα ή στη σαχαρα..εχει και βοτσαλα σε πολλα σημεια που όμως εινα το πρωτο στρωμα και αν πατησεις πανω τους απλα βυθιζεσαι

.Βρισκομαστε με την πισω αριστερη ροδα στο γκρεμο.Κατεβαινω από το αμαξι και ηδη παταω στην πλαγια του βουνου που βυθιζεται μαζι μου..το εδαφος με ρουφαει κατω για 30 ποντους.κανω μια πρωτη προσπαθεια αφου σκαβω λιγο να βρω στερεο εδαφος αλλα οι fumaroles (πιδακες που αναδυουν υδροθειο στα 5800 και το ελαχιστο οξυγονο καθιστουν την προσπαθεια πολύ δυσκολη κοπιαστικη και χρονοβορα)

θες να γεμισεις τα πνευμονια σου με το λιγοστο οξυγονο και τα γεμιζεις με υδροθειο.Το αμαξι διπλωνει κι άλλο προ στο γκρεμο.Ξερω ότι εχω μια ακομη ευκαιρια αλλα δεν πρεπει να την σπαταλισω ετσι απλα..οποτε ξεκιναω το σκαψιμο να φτιαξω λουκια για ολους τους τροχους και σε μηκος οσο άλλο ένα αυτοκινητο μπροστα.το αμαξι μπορει να ξεκινησει με καλη προσφυση αλλα η κλιση προς το γκρεμο είναι τετοια που για τα πρωτα 3-4 μετρα μεχρι να ισιωσει θα πηγαινει με το πλαι..
δεν εχω το δικαιωμα να κανω ουτε 20 ποντους με το πλαι.

πρεπει να σηκωσω την πισω αριστερη ροδα τουλαχιστον 15 ποντους πανω από το επιπεδο του δρομου ώστε να δωσω κλιση προς τα μεσα και να βοηθησω και τον μπροστινο δεξιο τροχο ο οποιος είναι σχεδον στον αερα με το ψαλιδι κρεμασμενο να πατησει για να χει προσφυση και να με τραβηξει μπροστα ευθεια.βαζω το γρυλο ο οποιος δεν είναι και στα καλυτερα του (αχρησιμοποιητος αλλα made in thai) και προσπαθω να σηκωσω.παρολες τις πετρες από κατω για να μη βουλιαζει, ο γρυλος βυθιζεται 20 ποντους μεχρι να σταματησει και να αρχισει να ανεβαζει..

Οι ριπες του ανεμου είναι τετοιες που κουνανε το αυτοκινητο επικινδυνα.σκαβω χωρις εργαλεια.με χερια ,με νυχια,με τα ποδια σπρωχνω το χωμα,μια πετρα βοηθαει λιγο στο σκαψιμο.προσπαθω να μεταφερω πετρες να μπαζωσω το κομματι αυτό..αλλα κάθε πετρα –που υπαρχουν αφθονες εκει-με βουλιαζει βαθυτερα στη πλαγια .ακομη και το περπατημα γινεται δυσκολο.
Ξεκιναει και χιονοθυελλα.αυτο μας ελειπε.ο ηλιος φευγει στις 18.00.εχουμε κολλησει από τις 13.30.βραχια από πανω μας κοιτανε απειλητικα.πρεπει να στησουμε τη σκηνη σε πιο ασφαλες σημειο.αν κρατησει η χιονοθυελλα ολο το βραδυ θα είναι δυσκολο και το σκαψιμο και η προσφυση.
Ευτυχως κραταει μια ωρα και μας κανει τη χαρη και βγαζει και τον ηλιο λιγο πριν δυσει,.Δεν θα κανουμε προσπαθεια απεγκλωβισμου στο σκοταδι.θα περιμενουμε να ξημερωσει (ο ηλιος στις 08.00 είναι σχεδον μεσουρανης)το αμαξι δουλευει συνεχεια και η θερμοκρασια αρχιζει να πεφτει κατω από το μηδεν.

τελειωνει το ¼ της βενζινης και αναβει λαμπακι.εχω ένα μπετονι 25λιτρο ακομη να του ριξω.το χω στη σχαρα και πρεπει με σωληνακι να ρουφηξω για να το μεταγγισω στη δεξαμενη.ειναι από τη μερια του τροχου που είναι στο γκρεμο.παταω επανω στο τροχο και αυτος βυθιζεται κι άλλο.2 πραγματα πρεπει να κανω πριν πιασει η νυχτα.να βαλω βενζινη στο αμαξι και να σηκωσω οσο γινεται τον τροχο για να φερω το αμαξι σε ευθεια για να ασφαλιστει καλυτερα.οι αναθυμιασεις δεν αφηνουν δυναμεις για δουλεια.5 λεπτα εργασια.10 λεπτα στο αμαξι για ανασυγκροτηση..στα 5800 με θερμοκρασια -15 ποσο να ανεβαινει η καταναλωση?
Από 27 λιτρα στα 100 που είναι το συνηθισμενο στα υψομετρα των 4000+ βλεπω το trip computer να ανεβαινει σταδιακα ολο το βραδυ μεχρι τα 39,2 λιτρα στα 100.και το αμαξι στο ρελαντι..!!!

Το πρωι στις 05.10 εχει φεξει για τα καλα.σκαβω άλλες 3 ωρες.και βαζω το κλειδι στις βαλβιδες των ελαστικων.στα πισω το κραταω για 2.5 λεπτα.στα μπροστινα για να χω τιμονι 1.30 .το bridgestone dueller 654 II αποδειχτηκε παληκαρι.επρεπε να με γυρισει πισω στο quentena chico στο κοντινοτερο χωριο αλλα 30 χιλ σε δρομο που κανονικα γινεται σε 2,2 ωρες εγω τον εκανα 4 ωρες.
Κανω μια μπροστα και το αμαξι μπαινει στ αυλακια που εχω ανοιξει χωρις να πεταξει κωλο στο πλαι ουτε ποντο.ωραια.το ευθυγραμμισα.τωρα πρεπει να κανω 100 μετρα με την οπισθεν χωρις να με ριξει στα παλια λουκια..καινουριο σκαψιμο αλλα εφυγε το αγχος του γκρεμου.μετα από 4 ωρες βρισκομαι στο πλατωμα του βουνου.150 μετρα πισω μου.την λιμνη δεν την ειδαμε τελικα.


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:26

Επομενη σταση στο quetena Chico,εδώ σε 1000 εκταρια γης οι ντοπιοι προσπαθουν ανοιγοντας τρυπες ενός μετρου στις οχθες του ποταμου Rio Quetena να μαζεψουν χρυσο από τις προσχωσεις .αν μαζεψουν 15-30 γραμμαρια το μηνα είναι ικανοποιημενοι αφου αυτό είναι το εισοδημα τους.

Μετα το Quentena chico αφου βρηκα καποιον με κομπρεσερ και εβαλα αερα (ειπαμε βενζιναδικα και κομπρεσοκαταστασεις μονο αμα μπεις στον πολιτισμο).συνεχισαμε για τη Villa mar.η βενζινη όμως δε φτανει.οποτε πρεπει να αλλαξω διαδρομη και από δυτικα να κατευθυνθω βορειοανατολικα 120 χλμ στον κοντινοτερο σταθμο ανεφοδιασμου,αν ειχα ακουσει τους «ιθυνοντες» που μου νοικιασαν το αμαξι ότι τα 100 λιτρα σε μπετονια είναι αρκετα για αυτόν τον συνηθη κυκλο που κανουν ολοι τωρα θα ειχα μεινει στο πουθενα.οταν εφυγα από τη Lapaz πληρωσα ένα μπετονι 40λιτρο και το γεμισα καθως και προμηθειες από supermarket για 18 μερες.(το ταξιδι θα διαρκουσε 15) δεν περιμενα να δω αν θα βρω να ανεφοδιαστω στο πουθενα παρολο που καποιοι ταξιδιωτικοι οδηγοι λενε ότι υπαρχουν κατι μπακαλικα στο πουθενα..
(στο βουνο ή στο εκτος δρομου γενικα η βενζινη είναι σημαντικοτερη από το νερο..γιατι με τη βενζινη μπορεις να βρεις νερο..με το νερο δεν θα βρεις βενζινη-πρεπει να ποτισεις το μεσο σου για να σε ποτισει και αυτό με τη σειρα του).

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

τα βενζιναδικα εδω (στη βολιβια)δεν παρεχουν αερα δωρεαν..δεν παρεχουν αερα καν...
πρεπει να βρεις βουλκανιζατερ ή καποιον ιδιωτη που να χει κομπρεσερ και να σου βαλει αλλα οχι αμισθι..τον αερα τον πληρωνεις..




και φτανουμε στο san fransisco..

:lol: :lol: :lol:

ετσι δειχνει απο μακρυα η γεφυρα στο δρομο για το san cristobal

και οι σφιχτηρες λαθος τοποθετημενοι

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Δημοσίευσηαπό chris lc90 » Δευτ Οκτ 13, 2014 02:27

μια πολυ ωραια πολη για τα δικα τους δεδομενα παντα..που η ουρα στο βενιζναδικο φτανει τα 400 μετρα για τις νταλικες και τα 100 μετρα για τα ΙΧ.η διαδρομη μεχρι εδώ γινεται μεσα από απιστευτα τοπια μεσα σε μια λιμνη αλατος και παλι .αν πεσουν οι βροχες απλα χανεται ο δρομος και σπας το αμαξι..αφου η λιμνες είναι διασπαρτες από πετρες και βραχια που προεξεχουν..το gps δε βοηθαει πουθενα.πρεπει να εμπιστευτεις και τους τοπικους χαρτες και να αποφασιζεις επιτοπου από ποιο δρομο θα πας..

350 χρονων η εκκλησια.με ένα τεμπλο απιστευτο ολο από ασημι .η σκεπη φτιαγμενη από ξυλο κακτου και λασπη που την κρατα κοτετσοσυρμα.μεσα δεν εχουν τοιχογραφιες αλλα πινακες που θυμιζουν αναγεννηση.κουκλες απιστευτα βαμμενες εχουν παρει τη θεση του Εσταυρωμενου και τον υπολοιπων αγιων.η πολη φημιζεται για τα τεραστια αποθεματα της σε ασημι που την καθιστουν πρωτη στο κοσμο.αυτο το γεγονος ηταν αρκετο για να μετακινησουν ολοκληρη την πολη και την εκκλησια σε άλλο μερος για να μπορουν να σκαψουν για εξορυξη στο συγκεκκριμενο σημειο.

στο super mercado η coca στα πρασινα σακουλακια ειναι σε πρωτη ζητηση :mrgreen:

Εικόνα
Εικόνα





Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

σε ολη τη βολιβια δεν ειδα καροτσι σαν κι αυτο που εχουμε στο μυαλο μας για τα μωρα..
εδω τα μωρα του κουβαλανε μαζι με τα πραγματα στο καροτσι της οικοδομης.και παντα οι γυναικες.τακους subcruiser? :lol:
Εικόνα

οσες δεν εχουν καροτσι ,στην πλατη στην κοκκινοπρασινοχρωμη κουβερτα μαζι με αλλα πραγματα παλι..
toyota LC95,5VZ-FE,BFG 265/75/16,OME+5cm,WARN9.5xp,700watt lights,bodylift+5cm,30mm wheel spacers,SNORKEL,skid plates,rock sliders,90ltrs water tanks
http://www.youtube.com/watch?v=3ACx7GTC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=ygHQCod_rhw
Άβαταρ μέλους
chris lc90
Newbie
Newbie
 
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 16, 2011 12:19
Αυτοκίνητο:

Επόμενο

Επιστροφή στο Φωτογραφίες - βίντεο των εδρομών μας

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες

cron